paihteet_full

Mika on 42-vuotias myyntiedustaja. Hän matkustelee työn takia paljon Suomessa ja ulkomailla. Työhön liittyvät edustustilaisuuksissa tarjoillaan monesti alkoholia.

Mika on ollut nuorempana alkoholin suurkuluttaja, mutta viime vuodet hän on juonut vain harvoin. Nyt alkoholinkäyttö on kuitenkin lähtenyt ajoittain käsistä ja hän on alkanut käyttää välillä myös rauhoittavia lääkkeitä päihtymistarkoituksessa. Hän on päätynyt pari kertaa katkollekin koska ei ole saanut juomisputkea muuten poikki.

Mika ei ole perfektionistina poissa töistä kuin pakon edessä, joten hän ei halua ottaa töistä vapaata päihdekuntoutusjaksoa varten. Ja kuukauden palkkakin jäisi silloin saamatta. Työn liikkuvan luonteen takia hän ei voi myöskään sitoutua säännöllisiin A-klinikan tapaamisiin, joita hänelle on ehdotettu.

Mika päättää kokeilla Hoivapiirin joustavasti toimivaa palvelua. Tapaamiset luotettavan omaohjaajan kanssa sujuvat kätevästi paikasta riippumatta ja niiden ajakohtiakaan ei tarvitse sopia aina samalle viikonpäivälle. Yhteistyössä Hoivapiirin ammattilaisen kanssa Mika alkaa hahmottaa liialliseksi menevän päihteidenkäyttönsä syitä ja oppii pikku hiljaa tehokkaita toimintapoja päihteiden käytön hillitsemiseksi.

Hoivapiiriinsä Mika ei halua läheisiään, koska peittelee liiallista päihteidenkäyttöään heiltä. Sen sijaan luotettava työtoveri osoittautuu erinomaiseksi tueksi, kun Hoivapiirin ammattilainen keskustelee hänen kanssaan kerran kuussa siitä miten Mikaa voisi työpaikalla tukea parhaiten. Mikan keskustelut omaohjaajan kanssa ovat ehdottoman luottamuksellisia ja työtoverinkin kanssa keskustellaan ainoastaan niistä asioista, joihin Mika on erikseen antanut luvan.

Mika kokee myös Hoivapiirin päivystyspalvelun erittäin hyödylliseksi, koska ammattilaiseen saa yhteyden niinä hetkinä kun viinanhimo jälleen nostaa päätään.

Mikan palvelusuunnitelma

  • 20 min terapeuttinen keskusteluapu kahdesti viikossa
  • Keskustelu työtoverin kanssa kerran kuukaudessa
  • Päivystävä hoitaja / ohjaaja akuuteissa tarpeissa
  • Osallistuu etätapaamisiin älypuhelimellaan
  • Viikkohinta 50€

Apua elämänkriiseihin on saatavilla heti

Keskusteluapu-palvelumme on saatavilla kaikkialle. Tarvitset vain kännykän, tablet-tietokoneen tai läppärin. Tutustu palveluun tästä.

Hyödynnä tyytyväisyystakuu

Täyden tyytyväisyystakuumme ansioista voit kokeilla palvelua täysin riskittä. Mikäli et ole tyytyväinen palveluumme, ja haluat keskeyttää sen, emme veloita sinua kuluvan kuukauden palvelusta.