2

Annikki on 83-vuotias leskeksi jäänyt eläkeläinen. Hänellä on todettu muistisairauden ensioireita, mutta hänen on katsottu selviävän vielä ilman kotihoidon palveluita.

Annikin päivärytmi on välillä sekaisin ja joitakin kertoja hän on ollut iltapäivään asti yövaatteissa. Aterioitakin on jäänyt joskus väliin. Hänelle on määrätty muutamia lääkkeitä, jotka tulisi ottaa säännöllisin väliajoin. Lääkkeitä ei ole jäänyt ottamatta, mutta niiden ottamisaika vaihtelee päivittäin. Annikki myös soittelee monesti työaikana omaisille, koska ei ole perillä viikonpäivistä.

Annikille tilataan Hoivapiirin Perus-paketti. Annikki suhtautuu ajatukseen kuvapuhelimesta ensin epäillen, mutta kun komea nuorukainen tuo hänelle laitteen kotiin hän toteaa sen helppokäyttöisemmäksi kuin vanhan lankapuhelimensa. Aivan alkuun Omahoitaja käy Annikin kanssa perusteellisen keskustelun hänen vaivoistaan ja yhdessä tehdään suunnitelma miten hänen omatoimisuuttaan saadaan pidettyä yllä mahdollisimman pitkään.

Hoivapiirin hoitaja ottaa Annikkiin yhteyden aamulla ja lounasaikaan. Näin lääkkeenoton oikea-aikaisuus ja päivärytmi ruokailuineen saadaan takaisin raiteilleen. Annikki oppii myös jättämään yhteydenottopyynnön päivystävälle hoitajalle jos muina aikoina herää kysymyksiä ja läheisten kuormitus vähenee.

Perinteisen kotiavun piirissä Annikin puolesta alettaisiin tehdä asioita, joihin hän muistutuksien ja ohjauksen avulla itse vielä pystyy. Silloin omatoimisuus alkaisi nopeasti heiketä ja kotipalvelua tarvittaisiin aina vain enemmän.

Hoivapiirin ammattilaiset myös seuraavat asiakkaan hyvinvointia ja muutoksia, ja ohjaavat Annikin tarvittaessa muiden palveluiden piiriin silloin kun se aiheellista. Myös Annikin läheiset pidetään jatkuvasti ajan tasalla ja ammattilaisemme keskustelee heidän kanssaan kerran kuukaudessa. Samalla läheiset saavat neuvoja Annikin hyvinvoinnin tukemiseksi.

Annikin palvelusuunnitelma

  • Lääkkeenoton varmistaminen arkiaamuisin
  • Aterioinnin käynnistäminen lounasaikaan arkisin
  • Hyvinvoinnin ja yleiskunnon seuranta käynneillä
  • Keskustelu läheisten kanssa kerran kuukaudessa
  • Päivystävä hoitaja akuuteissa tarpeissa
  • Saa palvelut Pieni piiri -kuvapuhelimella
  • Viikkohinta 15 € hoitotuen jälkeen

Hyödynnä tyytyväisyystakuu

Täyden tyytyväisyystakuumme ansioista voit kokeilla palvelua täysin riskittä. Mikäli et ole tyytyväinen palveluumme, ja haluat keskeyttää sen, emme veloita sinua kuluvan kuukauden palvelusta.